Dubuisson – Bush Triple

Dubuisson – Bush Triple

Eerder dronk ik al de Bush Blond en Ambree. Nu is het de beurt aan de Bush Triple. Een stevige tripel met een alcoholpercentage van 10,2%.

Af en toe haal je biertjes in huis en dan denk je oké prima. Voor deze review dronk ik de Bush Triple van Brasserie Dubuisson en ik vroeg me ineens af waar het precies vandaan komt en waar zouden we Dubuisson nog meer van kunnen kennen.

Het belangrijkste biertje is Cuvée des Trolls die door dezelfde brouwerij is gebrouwen. Verder zou je de brouwerij kunnen kennen van Prestige of de Surfine.

De brouwerij bestaat al sinds 1769 en komt uit België. Het assortiment is niet reuze, maar de bieren zijn gewoon prima.

Proefnotities

Het openen begint met een flinke gusher, jammer. Dan het bier, deze is blond van kleur en heeft een stevige witte schuimkraag. Vrij veel koolzuur borrelt naar boven en verder heeft het bier een lichte waas.

In de neus is de Bush Triple kruidig en licht fruitig. Daarnaast vind ik hem zeer moutig en lekker zoet. Ik ruik een lichte citrusgeur en ik kan banaan waarnemen.

Dan de smaak. In eerste instantie vind ik hem vrij alcoholisch. Dat mag ook wel gezien het alcoholpercentage van 10,5%. Verder is hij fruitig en moutig. In de nasmaak vind ik hem kruidig. Daarnaast komt ook de banaan terug in de nasmaak.

Conclusie

Het bier is mooi in balans en heeft een vol en plakkerig mondgevoel. Prima bier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s