vandeStreek – Fruit machine

vandeStreek – Fruit machine

Bier die amper alcohol bevatten worden steeds populairder en ook makkelijker te verkrijgen. Zo heeft vandeStreek de Fruit machine een raspberry blueberry sour van 0,5%.

De Utrechtse brouwerij vandeStreek was een van de eerste Nederlandse craft bier brouwerijen met een alcoholvrije/arme IPA: de playground IPA. Hierna heb ik nog een bockbier mogen drinken met een gelijksoortig alcoholpercentage.

Ik vind deze ontwikkeling echt supervet. Gewoon genieten van een goed biertje en vervolgens nog naar huis kunnen rijden. Zelfs als ik thuis ben krijg ik nog zin om een stukje te gaan rijden, hehe.

Mocht je de brouwerij nog niet kennen. Probeer dan eens de Dark Roast of de Turf ’n Surf. Beide bieren zijn een goede kennismaking met vandeStreek.

Proefnotities

Het bier heeft een licht roze schuimkaag en is dieproze/aubergine kleurig. Misschien neigt dek leur toch meer naar iets koperachtigs met een roze gloed. Ik vind hem verder erg troebel.

De Fruit machine is erg moutig (echt dat alcoholvrij qua moutigheid). Verder vind ik hem fruitig en zelfs een beetje cassis achtig aandoen. Ik herken overigens de frambozen en bosbessen goed terug. Eigenlijk is het fruitige wel lekker fris.

Dan de smaak. Scherp op de tong, mooi zuurtje en lekker fruitig. De framboos en bosbessen zijn goed terug te proeven. Moutig in de nasmaak. elke slok vraagt gewoon om de volgende, een goede doordrinker dus.

Conclusie

Ik vind het een fijn alcoholarm/vrij bier. Drinkt lekker weg, had alleen iets zuurder mogen zijn, maar dat is gewoon een smaak kwestie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s