Oedipus – Pilsner

Oedipus – Pilsner

Oedipus ken ik van de eigenzinnige bieren, gebrouwen met een twist. Ik had dus niet verwacht dat ze een pilsner zouden brouwen. Om deze reden was ik dus benieuwd naar de pilsner van Oedipus.

Brouwerij Oedipus is gevestigd in Amsterdam. Je kunt ze kennen van bieren als Thai Thai, Mannenliefde en Gaia. De bieren zijn altijd voorzien van een vrolijk en mooi vormgegeven etiket. Naast het brouwen organiseert de brouwerij sinds een aantal jaren een bierfestival genaamd Planet Oedipus.

Onlangs werd bekend dat het grote Heineken een minderheidsbelang in Oedipus heeft genomen. Laten we hopen dat ze nog steeds even onafhankelijk craft bier blijven brouwen en dat de kwaliteit gewoon is zoals hij nu is.

Dat gezegd hebbende een Pilsner van Oedipus? Lijkt me vrij gewaagd, ook omdat het brouwen van een pils vrij complex is. Een ware ‘meesterproef’ voor de brouwer? Is Oedipus geslaagd?

Proefnotities

De kleur is geel/strogeel. Mooi helder en fijn koolzuur. De schuimkraag is mooi stevig en wit van kleur.

In de neus ruik ik een licht zuurtje. Verder neem ik citrus en sinaasappel waar. Het bier is daarnaast goed moutig.

De smaak is bitter, met een lichte hoppigheid. Ik proef citrus. Het bittertje blijft lekker hangen. Verder is het bier licht kruidig en grassig van smaak.

Conclusie

Een lekkere pilsner (alcoholpercentage 5% ) met een goede craft-twist. Ik kan wel zeggen dat Oedipus geslaagd is in het brouwen van een goede pilsner. Mocht je hem tegenkomen, zeker doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s