Palm – Session IPA

Palm – Session IPA

Ik was verrast toen bekend werd dat Palm met een Session IPA kwam. De brouwerij kende ik namelijk van de speciale, dus het leek me niet dat een hoppig bier in het straatje van Palm zou passen.

Sinds de overname van Palm door Swinkels (family brewers) is er veel veranderd bij de brouwerij. De huisstijl van de Palm speciale is op de schop genomen, het bier is nu iets beter op de markt gezet en nu hebben ze een heuse Session IPA op de markt gebracht.

Allereerst, wat is zo’n Session IPA eigenlijk. Het is niets meer dan een IPA maar dan lager in de alcohol. Het alcoholpercentage van de Palm Session IPA ligt op zo’n 3,5% en dat terwijl de normale IPA niet onder de 5% zal uitkomen.

Proefnotities

De Palm Session IPA is blond tot goudkleurig. Het is helder en heeft vrij veel koolzuur. De schuimkraag is stevig en mooi wit van kleur.

Dan de geur. Ik ruik veel tropisch fruit, mango en grapefruit. Daarnaast neem ik citrus waar. Verder heeft het bier een lichte moutzoetigheid.

Qua smaak vind ik hem fruitig. Ook hier proef ik de moutzoetigheid. In de nasmaak een klein bittertje, maar dat vervliegt vrij vlot.

Conclusie

Ik moet zeggen dat ik de Palm Session IPA vind meevallen. Het is best wel een smaakvol bier, gewoon lekker fruitig. Alleen de nasmaak gaat vrij snel weg. Maar dat is op zich wel prima.

Tevens vind ik deze session ipa een mooie stap in de richting van bieren met een lager alcoholpercentage. Ik heb onlangs ook de Palm 0.0 geprobeerd en ook die is vrij goed te drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s