The Musketeers – Jack’s precious ipa

The Musketeers – Jack’s precious ipa

De Belgische brouwerij The Musketeers zou je kunnen kennen van de troubadour bieren die ze brouwen. Maar ze hebben ook een IPA gebrouwen: de Jack’s precious IPA.

Brouwerij The Musketeers is opgericht in 1999 en gevestigd in Sint-Gillis-Waas. Zelf ken ik de brouwerij van de troubadour bieren. In deze serie heb ik onder andere al de Obscura, Magma, Westkust en de Imperial Stout gedronken.

Maar naast de troubadour bieren brouwen ze onder de noemer Belgian Legends een tweetal andere bieren: De antigoon en de Jack’s Precious IPA. Deze laatste is een goed doordrinkbare IPA geworden met een alcoholpercentage van 5,9%.

Proefnotities

De Jack’s precious ipa is licht blond van kleur en heeft een lichte waas, waardoor het niet kraakhelder is. De schuimkraag is wit en vrij stevig. Daarnaast heeft heeft bier kleine fijne koolzuurbelletjes.

In de neus is het bier floraal en bloemig. Hij is licht fruitg en ook ruik ik een kleine (mout)zoetigheid. Qua hoppigheid is het vrij subtiel, typisch Belgisch.

In de smaak wederom het fruitige. Daarnaast proef ik een licht bittertje en veel moutzoetigheid. Ik vind het zelfs een beetje karamelachtig. Ook heeft het qua smaak iets grassigs. In de nasmaak blijft het bitter en het fruitige achter.

Conclusie

Bij de meeste IPA’s denk je gelijk aan een citrusachtige hoppigheid. De Jack’s precious ipa heeft dat eigenlijk niet.

Het is een typische Belgische IPA en die zijn wat ingetogener qua smaak. Meestal bloemig van smaak en misschien is het karamelachtige ook iets typisch Belgisch. Ook het grassige vind ik wel fijn. Dit is gewoon een lekkere IPA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s