Texels – Seumerfeugel

Texels – Seumerfeugel

Op het waddeneiland Texel is de Texelse bierbrouwerij te vinden. Texels kun je kennen van de Noorderwiend, Eyerlander, Skuumkoppe en van de Seumerfeugel.

Het Texels Seumerfeugel is een tarwebier, gebrouwen door de Texelse bierbrouwerij. Het bier heeft een alcoholpercentage van slechts 3,9%. Bij het brouwen van het bier is gebruik gemaakt van duinwater, zeezout en zeekraal. Dit geeft het bier een fris en ziltig karakter.

Ik vond het wel grappig om op het etiket te lezen wat een Seumerfeugel nu is.

Maandenlang zie je ze niet. En opeens, zodra de zon begint te schijnen, komen ze op heel Texel tevoorschijn: seumerfeugels. badgasten op weg naar het strand. Op zoek naar verkoeling, frisse wiend en de zilte zéé.

Proefnotities

De Texels Seumerfeugel is licht geel van kleur een heeft een lichte waas. Verder heeft het een witte schuimkraag met fijne belletjes en bevat het bier vrij veel koolzuur.

Het bier is fris in de neus. Daarnaast ruik ik citrus tonen. Verder is er een licht zuurtje waar te nemen en het bier heeft iets ziltigs. Het doet me denken aan de Brand Gose.

Dan de smaak. Deze heeft een zuurtje en is fris. Ik vind hem verder erg moutig in de smaak. Het vele koolzuur prikkelt de tong. In de nasmaak komt het ziltig goed terug. Dit is een erg verfrissend biertje ondanks dat de body vrij dun is.

Conclusie

De Seumerfeugel van Texels is een fris witbier met een ziltige nasmaak. Het doet me licht denken aan een Gose. Dit is een goed bier voor in de zomer om de dorst te lessen. Heerlijk voor op het terras.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s