Jopen – Lentebier

Jopen – Lentebier

Elk jaar staat hij weer in de schappen en elk jaar neem ik hem weer mee: het Jopen Lentebier. Een lentebok gebrouwen met Amerikaanse hoppen.

Sinds ik begonnen ben met het schrijven van bierreviews merk ik dat er vrij veel bier van Jopen voorbijkomt. Zoals bijvoorbeeld de Mooie Nel IPA. Jopen brouwt gewoon stuk voor stuk goede bieren.

Neem nu het Lentebier. Elk jaar zie ik hem weer staan en ik neem hem dan ook altijd weer een keertje mee. Het is gewoon een bier dat niet gaat vervelen.

De meeste lentebockbieren zijn fris en bloemig van smaak, gebrouwen met vlierbloesem. Echter is het Lentebier van Jopen gebrouwen met Amerikaanse hoppen en dat proef je terug in het bier. Deze twist kan ik zeker wel waarderen.

Proefnotities

Jopen Lentebier is een lichtblond bier van 7%. De helderheid van het bier wordt doorbroken door een lichte waas. Verder heeft het bier vrij veel koolzuur en een mooie fijne witte schuimkraag, bestaand uit kleine belletjes.

In de neus merk ik een kruidigheid. Verder een klein zuurtje. Daarnaast neem ik veel citrus en een klein beetje sinaasappel waar, wellicht komt dit door de gebruikte Amerikaanse hoppen. Naast dit alles ruik ik een lichte moutzoetigheid.

Dan de smaak. Het is bitter en lekker zoet. De citrus is gelijk te proeven eveneens as de moutzoetigheid. Ook de gebruikte koriander komt naar boven, lekker kruidig. Dit bier doet me denken aan de Bitterzoet, ook gebrouwen door Jopen.

Conclusie

Het lentebier van Jopen is een verrassend hoppig lentebier. Het is net even anders dan de gemiddelde lentebock. Voor de afwisseling kan ik hem zeker aanbevelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s