Brewdog – Quench Quake

Brewdog – Quench Quake

Brewdog is bij iedereen wel bekend van de Punk IPA. Maar ze hebben ook de Quench Quake. Een lichte sour met mandarijn en grapefruit.

Brouwerij brewdog is in mijn ogen een van de gezichten van de craftbeer beweging. Ze zijn klein begonnen met ‘eigenwijze’ bieren. Maar inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een grote ‘craft’ brouwerij.

Wat ik supersympathiek vind aan Brewdog is dat ze inzage geven in hun recepten. Zo kan iedereen bijvoorbeeld het welbekende Punk IPA zelf thuis brouwen. Ondanks het delen van de recepten heb ik er nog niets mee gedaan tot dusver. Maar het is een goede inspiratie voor de thuisbrouwer.

Okay! De quench quake is een lichte (grapefruit & tangerine) sour van 4,6%. Mandarijn en Grapefruit dus. Ik begin de zuurdere bieren steeds meer te waarderen, dus ik ben ook reuze benieuwd naar deze.

Proefnotities

De Quench Quake is goudgeel van kleur en is mooi helder. Het heeft een stevige witte schuimkraag en fijn koolzuur.

In de neus vind ik hem zoetig en zuur. Het doet een beetje denken aan een sneeuwwitje (pils met 7-up). Ik vind hem zelfs een beetje champagneachtig aandoen qua geur. Verder neem ik een licht citrus en natuurlijk de grapefruit waar. Hij is lekker fruis. De mandarijn herken ik in de geur niet direct terug.

Dan de smaak, deze is echt vol. Het bier is licht zurig, maar niet zuur-zuur. Dat is minder, want ik had hem juist wat zuurder verwacht. De grapefruit is goed te herkennen, maar de mandarijn niet echt. Qua smaak vind ik hem wel lekker fris.

Conclusie

Ik had de Quanch Quake echt wat zuurder verwacht, maar hij is toegankelijk gebleven. Dat zal ergens wel een bewuste keuze zijn geweest. Ik denk dat het voor een beginnende of low-level speciaalbier drinker een leuke kennismaking kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s