Grolsch – Klassieke blond

Grolsch – Klassieke blond

De oude bruine Grolsch beugelfles is weer (even) terug. Deze keer zijn de flessen afgevuld met de Grolsch Klassieke blond.

Eerder reviewde ik al de Blonde Saison van Grolsch. Net als de Saison komt de Klassieke Blond uit de Grolsch Proeverij. Een blond bier van 6,7% gebrouwen met een Belgische abdijgist, dat klinkt veelbelovend.

Nu zijn de meeste blond bieren niet heel spannend, toch vind ik het een lekkere stijl om zo nu en dan te drinken. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar deze Klassieke Blond van Grolsch. Hopelijk kan deze me bekoren.

Proefnotities

De Grolsch klassieke blond is een mooi blond bier met een lichte waas De schuimkraag is mooi stevige en fijne koolzuurbelletjes kruipen omhoog.

In de neus ruik ik een typische geur (gist) die ik vaker waarneem bij Belgische blond bieren. Zou dit komen doordat er een Belgische abdijgist is gebruikt voor de vergisting? Verder is het bier moutig en kan ik een lichte fruitigheid waarnemen.

Dan de smaak. De eerste slok is vol en romig. Ik proef de bitterheid. Verder is het zoetig en kruidig. Ik vind hem geslaagd. Dit is wat ik zou verwachten van een blond.

Conclusie

In navolging van enkele anderen bieren die uit de Grolsch Proeverij komen heeft de brouwerij ook met deze klassieke blond een lekker bier te pakken. Het bier is goed in balans en in mijn ogen abdij-waardig.

Het is in mijn ogen een goede toevoeging van het assortiment en ik hoop dat het beperkte karakter voorlopig nog niet heel beperkt zal zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s