Frontaal – Billiard

Frontaal – Billiard

Zo nu en dan vind je een pareltje in je eigen kelder. Het overkwam mij met de Billiard van Frontaal. Hij stond al een tijdje te wachten om een keer gedronken te worden, wachten op het juiste moment.

Brouwerij Frontaal is gevestigd in Breda en timmert al sinds 2015 met een eigen brouwerij aan de weg. Naast brouwerij hebben ze ook een proeflokaal en een growlerstation. Je kan dus bieren laten afvullen op een growler, dat is toch vet!

Enkele bieren van de brouwerij zijn: de Rhodesian, Tankard, Bulldog en de Billiard. De Billiard is een stevige en fijne ‘Imperial Coffee Oatmeal Stout’ met een alcoholpercentage van 10,1%. Van het bier heeft de brouwerij overigens ook enkele barrel aged varianten gemaakt.

Ik kende Frontaal wel al een beetje van naam en volgens mij heb ik ooit eens de Freehand (saison) gedronken, toch zag ik de bieren niet zo heel vaak. Dit is jammer, want er komen daar echt mooie parels uit de ketels.

Proefnotities

De Billiard is zwart van kleur en heeft een mooie mokka kleurige schuimkraag, die lang blijft staan.

In de neus vooral koffie, erg veel koffie. Maar ook chocolade en gebrande mouten komen terug in de geur.

Het bier is vol en plakkerig in mondgevoel. Ik vind hem bitter van smaak en dat is wel een fijn bittertje. Verder proef ik chocolade, koffie en iets nootachtigs wat doet denken aan hazelnoot. Hij is zoet, maar ik proef echt vooral chocolade.

Conclusie

Deze Billiard is echt een fijn bier om goed voor te zitten. Lekker genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s