Emelisse – Imperial Russian Stout

Emelisse – Imperial Russian Stout

Onlangs zag ik de Imperial Russian Stout van Emelisse staan en het leek me wel eens leuk om deze te proberen.

De bieren van brouwerij Emelisse komen uit Goes, Zeeland. Het is een brouwerij die ik van naam ken en waarvan ik zo nu en dan wel eens een biertje van drink.

Als ik het goed heb begrepen, dan worden de bieren van Emelisse nu gebrouwen in brouwerij Slot Oostende. Hier hanteert brouwmeester Jens van Stee de roerstok.

De Imperial Russian Stout is een van de bieren gebrouwen in Slot Oostende onder de noemer Emelisse. Het is een RIS, of in dit geval een IRS, met een alcoholpercentage van 11%.

Proefnotities

Het bier is zwart van kleur en laat geen licht door. De schuimkraag is stevig en heeft een mokka-achtige kleur.

In de neus ruik ik de bitterheid van koffie en (pure) chocolade. Daarnaast neem ik rozijntjes waar en een vleugje donker fruit.

Het bier is vol van smaak en tintelt op de tong. Ik proef vooral koffie en chocolade. Hij is romig en heeft ook een scherpe smaak die prikkelt. In de nasmaak een bittertje, overigens geen hopbitter, maar meer een chocolade/koffie-achtige bitterheid.

Conclusie

Met deze Imperial Russian Stout heeft Emelisse een goed bier gebrouwen. Ik vind hem echt goed van smaak. Damn! Wat is dit een erg complex en smaakvol bier. Dit is voor mij een goed voorbeeld hoe een dergelijk bier hoort te zijn. Topper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s