VandeStreek – Dark Roast

VandeStreek – Dark Roast

In Utrecht is brouwerij vandeStreek te vinden. Sinds 2013 brouwen de twee broers van de Streek er lekker op los. Een van de bieren die ze brouwen is de Dark Roast.

Ooit begonnen de broers Ronald en Sander zoals vele brouwers zijn begonnen. Lekker thuis en mooi kleinschalig. In 2013 hebben ze de stap gezet naar professioneel brouwen. Eerst als huurbrouwer, maar later in hun eigen brouwerij.

Bieren die door vandeStreek worden gebrouwen zijn onder andere Broeders, Koper, Hop Art IPA en de Dark Roast. Deze laatste is een Koffie Stout van 8%, gebrouwen met lokaal gebrande koffie.

Proefnotities

De Dark Roast is zwart van kleur met een crèmekleurige schuimkraag.

Ik neem een geroosterde geur waar, daarnaast ruik ik koffie en een lichte rokerigheid. Hoe meer ik ruik, hoe meer koffie ik kan waarnemen. Belooft veel goeds!

Het bier is volmondig van smaak. Ik proef echt duidelijk de koffie. Daarnaast heeft de Dark Roast een klein bittertje. De smaak van koffie blijft echt hangen.

Conclusie

De Dark Roast is met zijn 8% een heerlijke coffee stout. Hij is volmondig en smaakvol. Het is in mijn ogen echt een biertje om zo nu en dan lekker van te genieten.

Dit is echt een bier die ik zelf qua smaak wel zou willen brouwen als hobbybrouwer. Misschien helpt het me wel over de drempel om zelf eens een keer koffie toe te voegen aan een brouwsel.

Naast de Dark Roast heeft vandeStreek nog enkele andere bieren die zeker de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld Koper en Hop Art IPA.

Daarnaast is het playground project supervet. Onder deze noemer heeft de brouwerij ondere andere een alcoholvrije IPA gebrouwen die echt staat als een huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s