Ter Dolen – Blond

Ter Dolen – Blond

In het Belgische Helchteren bevindt zich kasteelbrouwerij de Dool. Een van de bieren die er uit de ketels komt is het Ter Dolen blond.

De brouwerij is gevestigd in een kasteel dat dateert uit de 16de eeuw en heeft een mooie geschiedenis gekend. In 1994 is hier een brouwerij gevestigd: kasteelbrouwerij de Dool (Ter Dolen). Sinds 2013 is er een bottelarij geïnstalleerd en is de brouwerij in staat om de bieren op eigen locatie af te vullen.

Enkele bieren van de brouwerij is de Armand, Ter Dolen Bruin en het Blond. Dit laatste bier heeft een alcoholpercentage van 6,1%.

Proefnotities

Het bier is goudblond en helder. Heeft daarnaast veel koolzuur en een stevige witte schuimkraag.

Ik vind hem gistig en moutig in de neus. Daarnaast vind ik hem licht zoet. Verdere geuren die ik kan waarnemen is een floraal en fruitig aroma. Het bier doet denken aan zoet fruit, een beetje banaanachtig. Ten slotte vind ik hem op de achtergrond kruidig.

De Ter Dolen blond is zacht en vol van smaak. verdere smaken die ik kan waarnemen is een fruitigheid die zich uit in banaan, perzik en abrikoos. Hij is kruidig en zoet. Dit zoete en kruidige blijft hangen in de nasmaak.

Conclusie

Dit blond bier een typisch Belgisch blond. Lekker gistig. Ik vind het een goede, maar een niet al te spannende blond. Het bier mist in mijn ogen wat complexiteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s