Gulpener – Op Stoom

Gulpener – Op Stoom

De Gulpener Op Stoom is een collaboration brew tussen Gulpener en vandeStreek. Het bier is een California Steam beer.

In 2017 is de Limburgse brouwerij begonnen aan een reeks samenwerkingen. Hierbij hebben ze met verschillende brouwerijen een aantal bieren gebrouwen die in beperkte aantallen op de markt zijn gezet.

Enkele brouwerijen waarmee ze hebben samengewerkt zijn onder andere ’t Uiltje en de Prael.

Nu is het dan de buurt aan de Utrechtse brouwerij vandeStreek en het bier is een California steam beer geworden. Dit is een stijl die ik in mijn beginperiode ook heb gebrouwen op basis van een recept van iemand anders. Erg interessant!

De Proefnotities

Het bier heeft een alcoholpercentage van 6% en is een blond bier met een lichte waas. Verder is de schuimkraag erg fijn en is het koolzuur erg mooi.

Qua geur is hij zoet en fruitig. Ik ruik vooral zoet fruit en moet aan mandarijn denken. Daarnaast bespeur ik citrus, heeft het bier een licht zuurtje en ruikt hij moutig.

Het bier is vol van smaak. Hij is moutig en fris. Het bier prikkelt op de tong. Daarnaast proef ik tonen van citrus. In de afdronk is hij bitter. Erg lekker!

Er is voor dit bier limoen toegevoegd, maar deze kan ik niet echt terug proeven in de smaak. Misschien dat het zuurtje hieraan toe te schrijven is. Ik weet dit echter niet zeker.

Conclusie

Ik heb van de collabs van Gulpener verschillende bieren geproefd en de meeste zijn stuk voor stuk goede bieren. Zo ook deze Op Stoom. Tezamen met vandeStreek heeft Gulpener hier weer een goed bier neergezet.

Het bier is in ‘gelimiteerde’ hoeveelheden gebrouwen, maar de Spicy Roger (’t Uiltje) en Aan Lager Wal (de Prael) lijken nog een aantal malen gebrouwen te zijn. Wellicht is deze Op Stoom ook een bier dat dit geluk mag hebben, want het is qua stijl zeker een lekker en verrassend bier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s