VandeStreek – Turf ’n Surf

VandeStreek – Turf ’n Surf

Een tripel gebrouwen met zeezout en turfgerookte mout, bestaat zoiets? Jazeker. VandeStreek heeft er namelijk eentje gebrouwen. De Turf ’n Surf: Een tripel met een twist.

Eerder dronk ik al de Dark Roast van brouwerij vandeStreek. Een heerlijke koffiestout. Nu hebben ze ook een ander bier vast in het assortiment en ik was daar wel benieuwd naar. Het gaat hier om de Turf ’n Surf.

Dit bier is een tripel met een alcoholpercentage van 8,5%. Er is gebruik gemaakt van turfgerookte mout en van zeezout. Dit zie je niet vaak terug in een tripel, dus het is een twist die me wel nieuwsgierig maakt.

Proefnotities

Het bier is blond van kleur en heeft veel koolzuur. Daarnaast heeft het een fijne witte schuimkraag en een lichte waas.

In de neus iets rokerig en fruitig op de achtergrond. Ik ruik onder andere citrus, abrikoos en perzik. Daarnaast is het bier licht kruidig en zoetig.

In de smaak licht ziltig. Het bier heeft daarnaast een subtiele rokerigheid, wat ik wel erg fijn vind. Hij is verder vol en romig van smaak. Kruidig, zoetig en scherp in de nasmaak.

Op de achtergrond is een lichte hoppigheid aanwezig. Het ziltige en zoete blijft lekker hangen. Smaakt gewoon naar meer.

Conclusie

De Turf ’n surf is een heerlijke tripel. Hoog in alcohol en vrij complex in de smaak. Ondanks dat de mout (of een deel ervan) is gerookt vind ik deze rokerigheid subtiel aanwezig en dat maakt het wel fijn.

Ik vind dit een goede tripel van vandeStreek met een verrassende twist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s