Naeckte Brouwers – Feeks

Naeckte Brouwers – Feeks

Brouwerij de Naeckte brouwers is voor mij een vrij onbekende brouwerij. Deze Feeks, een blond bier, leek me een interessante om eens nader kennis te maken.

De Naeckte brouwers is een brouwerij, gevestigd in Amstelveen, dat in 2013 professioneel begonnen is met het brouwen van bier. Sinds die tijd hebben ze verscheidene bieren gebrouwen, waaronder de Zonnegloed, een saison die ik eerder heb gedronken.

De Feeks is een Belgisch blondbier waarmee de brouwerij in 2019 in de prijzen is gevallen tijdens de Dutch Beer Challenge. Dit zet voor mij de verwachtingen gelijk op scherp.

Proefnotities

Het bier is blond van kleur en heeft een goede stevige witte schuimkraag. Verder heeft het bier niet al te veel koolzuur, maar de koolzuurbelletjes die ik zie zijn fijn. Het bier heeft een lichte waas.

In de neus is het bier floraal en bloemig. Ik ruik citrus en herken is van mandarijn (zoals uit die blikken met siroop. Het bier is moutig, zoet en licht kruidig.

In de smaak weer dat moutige en het zoete. Verder s hij kruidg en fruitig in de smaak. Het mondgevoel is vol en plakkerig. Fijn bittertje in de nasmaak en daarnaast vind ik hem in de nasmaak spicy/kruidig.

Conclusie

Of het een terechte winnaar is in de Dutch Beer Challenge durf ik niet te zeggen. Maar ik vind hem wel fijn. Het is gewoon een goed blond bier dat licht complex is in de smaak. Zeker een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s