Akerbeltz – Megabeltz

Akerbeltz – Megabeltz

Ik kan dan ook weinig vinden van de brouwerij. Het is enige dat ik weet is dat het verkocht wordt bij Hopt en volgens mij een Franse brouwerij is.

De Megabeltz is een bier van 7% en valt de scharen onder de noemer brown ale.

Proefnotities

Het bier is donker van kleur en heeft een dieproede gloede. het heeft een licht bruine fijne en stevige schuimkraag. Verder heeft het kleine fijne koolzuurbelletjes.

In de neus vind ik hem moutig en zoet. Ik ruik geroosterde mout en vooral chocolade. Ten slotte kan ik karamel waarnemen en ik meen zelfs rozijnen te herkennen.

Dan de smaak. Vooral karamel. De body vind ik vrij waterig, dat is jammer. Maar op het vlak van smaken is er zoveel waar te nemen: het bier is moutig en lekker zoet. Heeft de smaak van chocolade op de achtergrond en ook een lichte fruitigheid (citrus) is waar te nemen. Naast dit alles proef ik koffie.

In de nasmaak zijn het de chocolade en koffie die de boventoon voeren. De smaak doet me denken aan de chocotoff snoepjes.

Conclusie

Deze megabeltz is een fijne en lekkere brown ale, maar helaas vond ik hem in eerste instantie vrij waterig. Maar de rest van de smaak heeft het gelukkig goed gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s