Urthel – Saisonnière

Urthel – Saisonnière

De bieren van Urthel worden gebrouwen door de Palm brouwerij en er zijn onder de noemer Urthel een drietal varianten te vinden. Een van deze varianten is de Urthel Saisonnière.

Zoals gezegd zijn er drie varianten, naast de Saisonnière zijn er onder de noemer Urthel ook nog de Samaranth en de Hop-It te vinden.

Op de etiketten van Urthel staat een vriendelijke kale monnik (denk ik?) met een baardje en een biertje in zijn hand in cartooneske vorm afgebeeld. Dit ziet er wel grappig uit en nodigt mij in ieder geval wel uit om hem mee te nemen.

De naam doet het al vermoeden, maar de Urthel Saisonnière is een saison. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6%.

Proefnotities

Allereerst het zicht. Deze is helder en blond. Het bier heeft een hele fijne witte schuimkraag. Daarnaast vind ik dat er veel koolzuur te zien is.

In de neus ruik ik een heel licht zuurtje. Ergens in de verte doet het me een beetje aan een pilsener denken. Ik vind het qua geur ook niet echt ruiken naar een Saison.

Dan de smaak. Qua mondgevoel heeft de Urthel Saisonnière veel koolzuur. Ik vind hem heel erg zoet smaken. Naast het zoete neem ik een zuurtje waar en is is hij wel fris en fruitig. In de nasmaak blijft vooral het zoete hangen.

Conclusie

Ik vind dit geen topper. Het doet me niet echt denken aan een Saison. De Urthel Saisonnière is leuk om een keer te proberen, maar daarna zou ik toch gaan voor een alternatief zoals de Grolsch Saison.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s