Duits en Lauret – Extra Blond

Duits en Lauret – Extra Blond

In Everdingen bevindt zich brouwerij Duits en Lauret. Gevestigd in een oud fort brouwen zijn bier. Waaronder de Extra blond.

Brouwerij Duits en Lauret (opgericht in 2009) is sinds 2015 gevestigd in Fort Everdingen. In dit monumentale pand brouwen zij bier.

Een van de bieren die ze brouwen is de Extra blond. Dit is een stevig blond bier van met een alcoholpercentage van 8,5%. Andere bieren die uit de ketels van de brouwerij komen zijn onder andere een blond, stout en de winterstout.

Omdat het extra blond afgelopen jaar (2019) eerste is geworden tijdens de Dutch Beer Challenge, leek het me wel een uitgelezen kans om deze eens te proberen.

Proefnotities

Mooi goudblond van kleur en ook erg helder. Daarnaast heeft het een stevige witte schuimkraag. Verder heeft het bier veel koolzuur.

De geur is fris en fruitig. Verder is hij moutig en zoet. Ik ruik daarnaast tonen van citrus en sinaasappel. Op de achtergrond is dit extra blond kruidig.

In de smaak is hij moutig, zoetig en bitter. Hij is verder grassig en licht scherp/peperig. Ik kan ook citrus waarnemen. Daarnaast is hij kruidig van smaak. In de nasmaak blijft het bittertje hangen.

Conclusie

Dit is een lekkere fris blond. Ik vind dit bier dan ook beter dan de gemiddelde blond bieren die in Nederland gebrouwen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s