Brewdog – Indie Pale Ale

Brewdog – Indie Pale Ale

De Indie (Pale Ale) is een bier met een alcoholpercentage van 4,2% en is gebrouwen door het Schotse Brewdog.

Denk je aan craft bier dan denk je al vrij snel aan Brewdog uit Schotland. De brouwerij bekend van de Punk IPA. Inmiddels is de brouwerij niet zo heel klein meer en vinden steeds meer bieren hun weg naar ons land.

Eerder dronk ik al de Quench Quake en die vond ik wel prima. Nu is het de beurt aan de Indie Pale Ale. Een redelijk licht bier met 4,2% in alcohol.

Mocht je echt lyrisch zijn over de bieren van Brewdog. Ze hebben door heel Europa taprooms en er komt ook een bar in Rotterdam.

Proefnotities

De Indie Pale Ale is helder en donker geel/oranje van kleur. De schuimkraag is wit en stevig, maar zakt vrij snel weer in. Het bier plakt wel mooi aan het glas.

In de neus een scherpe hoppigheid. Ik ruik vooral citrus en sinaasappel, maar ook iets dat doet denken aan cactus. De hoppigheid is iets te overheersend voor mijn gevoel. In de verte is een lichte zoetigheid waar te nemen.

Ik vind het bier vrij dun/waterig. Het is een beetje een hoppy lager qua mondgevoel en eerste smaak indruk. Ik proef vooral citrus en een redelijke bitterheid. Weer komt de cactus terug, doet me denken aan de SPA cactus. In de verder zijn wat moutige en fruitige tonen te herkennen.

Conclusie

Het is een prima dorstlesser, maar niet heel spannend. Ik vond de Indie Pale Ale qua smaakbeleving echt meer een hoppy lager dan een pale ale. Het kan aan mij liggen, maar ik ben echt beter gewend van Brewdog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s