Budelse brouwerij – Hopped 0.0

Budelse brouwerij – Hopped 0.0

Alcoholvrij bier? Jazeker. Ook dit jaar doe ik mee met #DryJanuary en eigenlijk worden de alcoholvrije bieren steeds beter. Dus hopelijk stelt de Hopped 0.0 niet teleur.

Het is voor mij het tweede jaar dat ik de alcoholhoudende bieren in januari laat staan. In principe is dat geen straf, want er komen steeds meer alcoholvrije varianten van de bestaande bieren.

Neem nu de Sportzot van de Halve Maan of de alcoholvrije IPA van Brand. Het zijn twee voorbeelden van bieren die op zich wel prima smaken. Ik zeg ‘wel prima’, het is natuurlijk niet de variant die we gewend zijn. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van verwachtingen bijstellen en gaan.

De Budelse brouwerij heeft meerdere alcoholvrije bieren in zijn portfolio. Volgens mij drie als ik me niet vergis. Deze Hopped 0.0 is een alcoholvrije Pale Ale gedryhopt met Amarillo. Ik verwacht daarom ook een hoppig biertje.

Proefnotities

Het bier is mooi goudblond van kleur en heeft een stevige witte schuimkraag. Verder is het mooi helder en heeft het fijn koolzuur.

Dan de geur. In eerste instantie ruik ik citrus en licht perzik. Ik vind hem erg moutig. Maar dan komen er aroma’s waar ik niet echt de vinger op kan leggen. Het ruikt een beetje chemisch en licht naar papier/karton. Dit is een beetje jammer.

Hopelijk maakt de smaak de geur goed. Helaas, het bier heeft een vrij vol maar ook erg vettig mondgevoel. Het is een beetje boterachtig. Daarnaast komt het chemische uit de neus ook in de smaak terug, niet echt lekker. Heel vreemd, maar in de nasmaak valt dat weg dan proef ik de citrus en hij is licht bloemig. Verder is hij erg zoet.

Conclusie

Hopelijk heb ik een verkeerd flesje te pakken, anders dan begrijp ik dit deze hopped 0.0 niet. Het hoppige had zoveel potentieel gehad kunnen hebben. Helaas. Hopelijk de volgende keer beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s