’t IJ – Session IPA

’t IJ – Session IPA

Brouwerij ’t IJ heeft me altijd wel kunnen bekoren. De IPA is een graag geziene gast hier in huis. Ik was dan ook wel erg benieuwd toen het nieuws van een Session IPA kwam.

Alcoholvrij en bieren laag in alcohol zijn de laatste tijd met een goede opmars bezig. Eerder dronk ik bijvoorbeeld al de Session IPA van Palm. Deze beviel me prima!

Toen ik enkele jaren geleden begon met het drinken van speciaalbier heb ik uitvoerig kennis kunnen maken met brouwerij ’t IJ. Deze Amsterdamse brouwerij heeft gewoon leuke bieren in het assortiment. Enkele voorbeelden zijn Struis, Natte, Zatte en Paasij.

En dan vergeet ik natuurlijk de IPA, een van de betere biertjes van de brouwerij. Het bier dat herkenbaar is door het zwarte etiket met daarom een vrouwelijke gedaante. De Session IPA is de lichtere variant van deze IPA. Ditmaal met een geel etiket (voor wat het ertoe doet) en verder is de etiket hetzelfde.

Proefnotities

Het bier is goud van kleur en heeft een fijn stevige schuimkraag. Het bier is helder en het koolzuur is fijntjes.

In de neus ruik ik vooral citrus, sinaasappel en zelfs een vleugje mandarijn. Verder vind ik het bier licht grassig en lekker fruitig. Het bier is licht zoetig en moutig.

In de smaak vooral citrus en verder vind ik hem harsig. Het is niet echt een vol bier; hij is zelfs vrij dun qua mondgevoel. In de nasmaak het harsige. Daarnaast blijft er een licht zoetje hangen. Ik vind hem verder wel fris en fruitig. Het fruitige van de mandarijn vind ik lichtjes terugkomen in de smaak.

Conclusie

Ik vind deze Session IPA van ’t IJ een redelijk alternatief voor de IPA. Met zijn 4% is deze natuurlijk wat lager in alcohol, dus je kunt er meer van hebben.

Voor degene die het wat rustiger aan willen doen, probeer hem eens gewoon.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s