Mikkeller – Hair in the Mailbox

Mikkeller – Hair in the Mailbox

Er wordt ook bier in Denemarken gebrouwen. Bijvoorbeeld door Mikkeller. Zij brouwden de Hair in the Mailbox. Een frisse IPA van 6,3%.

Als je de naam van het bier ziet, dan wil je hem eigenlijk gelijk meenemen. Sowieso vind ik de namen die Mikkeller aan zijn bieren geeft grappig. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook de Stick Your Fingers in the Soil. Ergens doen ze me qua speelsheid wel denken aan het Uiltje uit Haarlem.

De brouwerij komt uit Denemarken en ken ik vooral van de hoppige bieren. Daarnaast heb ik wel eens wat voorbij zien komen van een soort abonnement, waarop je op gezette tijden bieren van de brouwerij toegestuurd krijgt.

Proefnotities

De hair is in de mailbox is vrij helder en mooi goudgeel van kleur. Het bier heeft vrij veel koolzuur en een stevige schuimkraag, die goed blijft staan.

In de neus is het bier fruitig en bloemig. Ik ruik citrus, mandarijn en vind hem licht tropisch. Daarnaast heeft het bier een goede moutigheid. In de verte neem ik een licht zuurtje waar, is er tarwe gebruikt (op het etiket zie ik inderdaad tarwe staan).

Het bier is fris van smaak en niet al te bitter. Ik proef citrus en hij is licht aards in de smaak. De nasmaak is bitter. Ik vind hem verder vrij droog van smaak.

Conclusie

De Hair in the Mailbox is een fijne IPA die ik misschien nog wel eens een keer zal drinken. Bijvoorbeeld in de zomer bij een BBQ.

Met zijn 6,3% aan de alcohol is hij niet al te zwaar en dankzij zijn frisheid drink hij goed weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s