Vivat Ambree Bio

Vivat Ambree Bio

De Vivat Ambree is een biologische brown ale/ amber bier gebrouwen in Frankrijk.

Wederom een brouwerij die ik niet ken. En de naam is nogal een mondvol: Brasserie Historique L’Abbaye Du Cateau. Het lijkt nogal veel, maar het is gewoon een brouwerij gevestigd in een Abdij in het Franse Le Cateau-Cambrésis. In de buurt van de Belgisch-Franse grens.

Wat kan ik er nog meer over zeggen? Vivat is de naam waaronder verschillende bieren worden gebrouwen zo is er bijvoorbeeld nog de blonde, triple en 10 (een quadrupel).

Proefnotities

Het bier (6,5%) is helder en amber tot bruin van kleur en heeft een gebroken witte, misschien zelfs wel een licht cremekleurige schuimkraag.

In de neus niet veel spannends. Ik ruik een moutigheid, licht biscuit en karamel. Daarnaast vind ik hem licht zurig en zelfs een beetje azijnachtig. Het is geen vieze geur, ik herken het ook wel eens bij houtgerijpte bieren. Misschien hoort dit wel zo?

In de smaak karamel en chocolade en daarnaast lekker moutig. In het begin vind ik het bier een vol mondgevoel hebben, maar na een aantal slokken vind ik hem toch wat dunnetjes. In de nasmaak blijven de chocolade en karamel hangen.

Conclusie

De Vivat – Ambree is een vrij eenvoudig en simpel bier dat een beetje doet denken aan bokbier. Het jammere vind ik de niet heel erg aangename zurige geur. Ik heb geen idee of dit zo hoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s