Duvel – Tripel Hop Cashmere

Duvel – Tripel Hop Cashmere

Bijna iedereen kent Duvel wel. Misschien dat de Tripel Hop velen ook niet onbekend is. Maar nu is er de Tripel Hop Cashmere.

Een paar jaar geleden bracht brouwerij Moortgat voor het eerst de Tripel Hop uit. Een hoppige variant van het welbekende Duvel. Vijf verschillende edities kwamen er uit waarbij elke editie in het teken stond van een bepaalde hopsoort. Uiteindelijk werd er een winnaar gekozen: de citra hop.

Vorig jaar is er ‘eenmalig’ een nieuwe tripel hop variant gebrouwen. Dit keer met de hopsoort cashmere. Een voor mij nogal onbekende hopsoort.

Wat zoekwerk leert me dat het een Amerikaanse hop is die is uitgebracht in 2013 en naast een kruidig aroma ook aroma’s afgeeft van citrus, limoen en meloen.

Proefnotities

De Tripel Hop Cashmare is blond/licht geel van kleur. Het bier is niet helemaal helder en heeft een lichte waas. De schuimkraag is wit en stevig, maar zakt wel vlot in.

In de neus ruikt ik tropisch fruit en citrus. Daarnaast heeft het een licht zurtje en een zoetigheid.

Dan de smaak, deze is zacht, maar toch scherp in het begin. Verder proef ik citrus, mango en is hij tropisch van smaak. Naast dit alles is hij ook zoetig en bemerk ik iets kruidigs in de smaak. In de nasmaak een goed bittertje en citrus.

Conclusie

Deze Tripel Hop Cashmere is lekker en zacht van smaak. Zoals het met Duvel gaat drinkt het goed weg en dat is verraderlijk, want met het alcoholpercentage van 9,5% wordt dit (uiteindelijk) vrij vlot afgestraft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s