Slot Oostende – Wit voetje

Slot Oostende – Wit voetje

In het Zeeuwse Goes bevindt zich Slot Oostende. Hier wordt onder andere Wit Voetje gebrouwen, een weizen van 4,5%.

Slot Oostende zal niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen. Heel misschien ken je de bieren Poortwachter, Dubbel Slot of Gouden Gans wel. Of wat dacht je van de bieren van Emelisse, die uit dezelfde ketels komen.

Het Wit Voetje is een weizen van 4,5% en ik was wel benieuwd naar deze.

Proefnotities

Het bier is goudblond van kleur en licht mistig. De schuimkraag is wit van kleur en verdwijnt vrij snel. Een klein kringtje blijft over.

In de neus doet het Wit Voetje een beetje pilsachtig aan. Ik ruik ook groene appels. Het ontbeert een beetje aan het (verwachtte) weizen gehalte: banaan en/of kruidnagel. Verder vind ik hem vrij moutig en licht zurig ruiken. Dit laatst komt waarschijnlijk door de tarwe.

De smaak vind ik vrij gek. Het doet echt denken aan appelsap. Hij is licht zurig en moutig, maar het smaakt niet echt naar een weizen. Het is echter wel fris en fruitig. Ik proef vooral appels in de smaak. In de nasmaak is hij vooral zoet.

Conclusie

Ik vind het Wit Voetje een gekke weizen, het lijkt wel of er iets verkeerd is gegaan. Daarnaast vind ik het zonde dat het bier vrij snel dood slaat. Ik vraag me ergens af of dit een weizen is met een twist, want dan vind ik hem eerder een vrij moutige blond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s