Brewdog – Clockwork Tangerine

Brewdog – Clockwork Tangerine

De Clockwork Tangerine is een bier dat verwijst naar de film clockwork orange. Het is een session ipa gebrouwen door het Schotse Brewdog.

Brewdog behoeft eigenlijk geen echte introductie meer. De brouwerij ademt een en al craft bier. Het bekendste bier van de Schotse brouwer is eigenlijk wel de Punk IPA. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook de Indie Pale Ale gebrouwen. Of wat te denken van de Quench Quake, een kettle sour.

Eigenlijk is Brewdog vrij groot. Zo hebben ze meerdere brouwlocaties, waaronder de voormalige brouwerij van Stone brewing in Berlijn. Verder openen ze de een na de andere taproom. Onlangs is er een vestiging in Rotterdam geopend.

Iedereen kan en mag genieten van het Brewdog bier dat nu voornamelijk in blikjes wordt afgevuld. Dit keer is het de beurt aan de Clockwork tangerine, een session IPA infused met mandarijn. Klinkt spannend.

Proefnotities

Het bier is oranje/amber van kleur en is vrij helder met een lichte mist. Verder heeft het een stevige witte schuimkraag die redelijk vlot inzakt

Bij het openen komt meteen de hoppigheid tegemoet. Verder is vooral citrus en mandarijn waar te nemen in de neus. Een zoetje op de achtergrond en een lichte zweem van karamel.

In de smaak vind ik hem bitter en ik proef de citrus en manderijn terug. Voor een session ipa heeft deze een vol mondgevoel. Ik vind hem erg fris. De clockwork tangerine is zoet, moutig (biscuitachtig) en er is karamel te proeven. Het bier is prima in balans.

Conclusie

De clockwork orange is een prima bier dat goed in balans is. De mandarijn is goed te herkennen en geeft het een frisse touch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s