Tempest Brewing – Table Guy

Tempest Brewing – Table Guy

De Table Guy is een pale ale gebrouwen door het Schotse Tempest Brewing. Het is geen alcoholische knaller, want het percentage is slechts 3,2%.

Tempest Brewing Company is een brouwerij gevestigd in Schotland. De brouwerij is in 2015 opgericht. Voor mij was het een relatief onbekende brouwerij. Eerder dronk ik al de Yule en en Cranachan Wee Heavy.

Dit keer is het de beurt van de Table Guy, een pale ale (New England) van 3,2%. Vooral het New England deel in de bierstijl intrigeerde me wel. Ik was hier nog niet mee bekend, maar de term NEPA zal vast wel bestaan.

Proefnotities

Het bier is mooi goudblond van kleur. De schuimkraag is wit en zwakt vrij snel in. De Table Guy heeft een mooie mistigheid.

In de neus ruik ik vooral ananas, mango en licht citrus. Verder ruik ik een lichte dennengeur. Lekker piney! Het bier is zoetig / licht moutig.

Dan de smaak. Deze is tropisch en het bier is goed bitter. De ananas en citrus komen goed terug. Het bier heeft veel koolzuur en heeft een lekker vol en romig mondgevoel. In de nasmaak een citrus en een lichte moutigheid.

Conclusie

Met zijn zijn 3,2% verwachtte ik een vrij dun bier, maar deze Table Guy is lekker romig en vooral goed van smaak. Ik ben echt verrast door dit bier. Zeker een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s