De Molen – Hop en Liefde

De Molen – Hop en Liefde

In Bodegraven is brouwerij de Molen te vinden. Een van de bieren die daar wordt gebrouwen is de Hop en Liefde, een pale ale.

Brouwerij de Molen draait al een aantal jaren (sinds 2004) mee. Je kunt ze kennen van de eenvoudige witte bieretiketten. Geen illustraties, gewoon simpel. En de bieren die ze brouwen worden gepresenteerd als een soort van. Zo is de Hop en Liefde American Pale Ale-isch.

Wat kan ik nog meer vertellen over de Molen? Afgelopen jaar zijn ze volledig overgenomen door Swinkels Family Brewing (bedrijf achter o.a Bavaria). Organiseren ze elk jaar een bierfestival genaamd BoreFTS. Volgens social media is dit het evenement waar je als bierliefhebber echt een keer geweest moet zijn.

Al met al een interessante brouwerij en deze Hop & Liefde is mijn eerste review van de Molen. Het bier valt in de stijl American Pale Ale en heeft een alcoholpercentage van 4,8%.

Proefnotities

Het bier is mooi oranje van kleur en heeft een fijne witte schuimkraag. Daarnaast is het bier mooi helder.

In de neus is hij fruitig. Ik ruik tropisch fruit, citrus, mango en ananas. Daarnaast neem ik nog een vleugje sinaasappel waar en herken ik karamel.

De hop en liefde is fris en fruitig van smaak. Ik proef vooral veel citrus en sinaasappel. De bitterheid overheerst helaas een klein beetje waardoor de fruitigheid wat wegvalt, maar is verder zeker niet verkeerd. In de afdronk blijft vooral de karamel en de bitterheid hangen.

Conclusie

Dit is zeker geen slecht bier van de Molen. De hop en liefde is een lekkere bittere pale ale. Misschien is hij net iets bitter, dat had wat subtieler mogen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s