Goose Island – Midway

Goose Island – Midway

De Midway is een smaakvolle Session IPA gebrouwen door het Amerikaanse Goose Island.

Sommige brouwerijen behoeven niet al te veel introductie. Goose Island kan je kennen van Goose IPA of de 312 Urban Wheat Ale. Daarnaast is de brouwerij erg goed in het rijpen van bieren op sterke drank vaten.

De brouwerij is in 1988 begonnen als kleine brouwerij, maar door de jaren steeds groter geworden en is in 2011 ingelijfd door het grote AB-Inbev.

Doordat er zo’n groot concern achter zit is de verkrijgbaarheid ook vrij goed te noemen. Ik zag de Midway in blikvorm bij de lokale supermarkt staan en dacht: waarom ook niet.

De midway is een session ipa met een alcoholpercentage van 4,1%. Het is daardoor een vrij goed doordrinkbaar bier.

Proefnotities

Het bier is mooi geel tot goudblond van kleur en heeft een fijne witte schuimkraag. Het bier is helder met niet al te veel koolzuurbelletjes.

Bij het openen komt de hop je gelijk tegemoet. Ik ruik tropisch fruit, perzik en ananaas. Op de achtergrond heeft de Midway een licht zoetje.

De Midway is licht aards en floraal van smaak. Verder heeft het bier een klein bittertje. Het is redelijk vol qua mondgevoel. In de nasmaak blijft een lekkere fruitigheid achter.

Conclusie

Ik vind dat Goose Island met de Midway een goede Session IPA heeft neergezet. In tegenstelling tot sommige andere session ipa’s is de midway niet zo waterig. Kortom: dit is zekereen goede session.

Vergelijkbare alternatieven zijn die van ’t IJ en de session ipa van brouwerij Palm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s