Camden Town Brewery – Mexican Lager

Camden Town Brewery – Mexican Lager

Tussen al het zware bieren geweld is het soms tijd om het even wat rustiger aan te doen. Bijvoorbeeld met de Mexican Lager van Camden Town Brewery.

In mijn ogen valt de lager in hetzelfde straatje als pils. Beiden zijn namelijk ondergistend en qua smaakprofiel zo clean mogelijk. Ik was dan ook benieuwd naar de Mexican lager van de Camden Town Brewery uit London.

De brouwerij is opgericht in 2010 en waarschijnlijk hebben ze een goede indruk gemaakt, want sinds 2015 is AB-Inbev de eigenaar.

Voor het brouwen van de Mexican lager heeft de brouwerij gebruikt gemaakt van mexican lager gist. Dit klinkt eigenlijk als een plus een is… Het bier heeft een alcoholpercentage van 4,4 en is daarmee dus gewoon een goede doordrinker.

Proefnotities

Het bier is strogeel/geel van kleur en heeft een stevige witte schuimkraag. Verder is hij helder en heeft het weinig koolzuur.

In de neus is de Mexican Lager fruitig en fris. Daarnaast vind ik hem lekker zoet en moutig. Het heeft lichte zweem van citrus op de achtergrond. Maar verder ruik ik niet veel bijzonders, maar dit past op zich wel bij de bierstijl.

Dan de smaak. Hij is bitter, heeft een lichte moutigheid en is daarnaast clean en crisp van smaak. Het bier heeft verder niet al te veel body. In de nasmaak blijft het bittertje goed hangen.

Conclusie

De Mexican Lager is volgens mij een eenmalige poging van de Camden Town Brewery. Het lijkt me een prima bier om in de warme zomermaanden lekker te drinken. Maar hij is niet erg spannend. In principe kun je dit ook niet echt verwachten bij een lager.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s