Uiltje – Piewee the Pineapple Weizen

Uiltje – Piewee the Pineapple Weizen

Het Uiltje uit Haarlem is vooral bekend van de goede hopbommen. Maar ze hebben ook een weizen gebrouwen: Piewee the Pineapple Weizen (5%).

Ik ben vooral van de hoppige bieren van het Uiltje zoals de Dr. Raptor of de Bird of Prey. Een weizen had ik eerlijk gezegd niet echt verwacht van de Haarlemse brouwerij.

De pineapple weizen is zoals gezegd een weizen gebrouwen met ananas. Een interessante twist, al zeg ik het zelf. Vooral ook omdat het biertype zich kenmerkt door een banaanachtig karakter.

Proefnotitie

Het bier is lichtblond van kleuren heeft een compacte schuimkraag. Deze laatste zakt redelijk snel in. Verder is het bier redelijk helder en heeft het weinig koolzuur.

In de neus is de Piewee erg zoet en fruitig. De ananas komt goed naar boven.

Dan de smaak. Ik proef ananas en een licht zuurtje. Het doet een beetje denken aan een fruitsapje. Verder vind ik hem erg zoet. Hij is echter wel lekker fris. In de afdronk blijft de ananas lekker hangen.

Conclusie

De Pineapple weizen vind ik verrassend lekker van smaak. Ik denk dat het een geschikt biertje voor de zomer. Ik mis wel ergens ’t Uiltje touch. Misschien had ik meer een hoppy weizen verwacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s