White Hag – Ninth Wave

White Hag – Ninth Wave

Heb jij wel eens van brouwerij White Hag gehoord? Ik niet in ieder geval. De ninth wave is het eerste bier dat ik van deze brouwerij heb mogen drinken.

The White Hag brewery is gevestigd in Ierland en brouwt al sinds 2013 bieren. Voor mij was deze brouwerij totaal onbekend. Dankzij hopt heb ik het bestaan ervan ontdekt.

De brouwerij brouwt een deel van zijn bieren af op blik. Dit is overigens iets wat ik wel een goede ontwikkeling vindt.

De Ninth Wave is ook op blik afgevuld. Het bier is een New World pale ale van 5,4%. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar ergens hoop ik op een fruitig en tropisch bier.

Proefnotities

Het bier is blond/oranje van kleur en heeft een heel fijne en stevige schuimkraag. Verder is het bier licht troebel.

In de neus is hij fruitig. Ik ruik vooral citrus, mango en ananas. Lekker hoppig. In de verte is een zoetje waar te nemen. Toch vind ik hem niets super spannend.

Dan de smaak, deze is fruitig en bloemig, maar niet echt vol. In de nasmaak komt vooral de citrus tot uiting. Verder heeft het in de smaak een lichte moutigheid wat zich uit in een zoetje. Ook bespeur ik iets van karamel.

Conclusie

Ik wil nooit te hard zijn, maar ik vond deze Ninth Wave van de White Hag geen uitgesproken biertje. Het mist wat spanning en is niet erg erg complex.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s