De Matilda van Goose Island is vergist met Brettanomyces en heeft een alcoholpercentage van 7%.
Goose Island is een brouwerij uit Chicago en zou je vooral kunnen kennen van de Goose ipa, de 321 urban wheat ale of de goose midway session ipa.
Naast deze bieren heeft de brouwerij ook een heel barrel aged programma. Een aantal jaren geleden heeft het Hertog Jan nog de grand prestige laten rijpen op vaten die gebruikt waren door Goose Island.
De Matilda is een Belgian Style Pale Ale dat nogmaals is vergist met Brettanomyces. Ik verwacht dan ook een redelijk zuur en funky bier.
Proefnotities
De Matilda is koperkleurig en heeft een fijne witte schuimkraag die geleidelijk inzakt.
In de neus is hij funky, kruidig met een vleugje vanille en kruidnagel. Het bier heeft een mooi zuurtje en in de verder kan ik iets van karamel waarnemen.
Dan de smaak. De Matilda heeft een romig mondgevoel en een kruidige smaak. Het zurige uit de neus is eigenlijk niet terug te proeven. Verder vind ik hem licht wrang/samentrekkend. Het bier is goed funky in de smaak en daarnaast proef ik vanille, kruidnagel en is hij goed kruidig.
Conclusie
De Matilda is een mooi complex en subtiel funky bier. Met de 7% in alcohol zeker geen zware om te drinken.