Toebes – Tripelke

Toebes – Tripelke

Al een aantal keren zag ik bij slijterijen bieren van brouwerij Toebes staan bij slijterijen in de omgeving. Wat bleek de brouwerij is hier in de buurt gevestigd. Tijd om het Tripelke eens te proberen.

Kloosterbrouwerij Toebes is gevestigd in St. Agatha (vlakbij Cuijk). Hier brouwen 5 heren in een zelf ontworpen en gebouwde brouwinstallatie van 200 liter bieren. Enkele bieren die ze brouwen zijn onder andere de Kwadruppel, Wa denk’te, Bumke en het Tripelke.

Dit keer heb ik het Tripelke geproefd, een tripel met een alcoholpercentage van 7,5%. Niet al te hoog in alcohol dus, eigenlijk een prima percentage.

Proefnotities

Het bier is goudblond van kleur en heeft een fijne witte schuimkraag. Verder heeft het vrij veel koolzuur.

In de neus is het Tripelke erg kruidig en ik kan dan ook de koriander en kruidnagel goed waarnemen. Het heeft een lichte fruitigheid op de achtergrond. Daarnaast kan ik iets van citrus en sinaasappel herkennen. Ten slotte heeft het een lichte moutigheid.

Het bier is vol en romig van smaak. Verder in de smaak is het bier kruidig, licht peperig en scherp. Ook heeft deze tripel een lekkere moutigheid.

Conclusie

Dit is een lekkere tripel. Vol van smaak en lekker kruidig, zonder dat iets overheerst. Toebes heeft met dit Tripelke een goede tripel gebrouwen die goed in balans is. Hij is fruitig, kruidig en moutig, maar niets overheerst.

Ik vind het gaaf om te zien dat er hier in de buurt (Noord-Limburg) steeds meer kleinere brouwerijen te vinden zijn. Het is dan ook mooi om deze in proefnotities vast te kunnen leggen, opdat ook anderen kennis kunnen maken met dit bier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s