Bierderij Waterland – Hoppy Hannah

Bierderij Waterland – Hoppy Hannah

Dit keer een bier van een voor mij vrij onbekende brouwerij. Het is de Hoppy Hannah (6,3%) een ‘sunset’ IPA van bierderij Waterland.

Niet heel lang geleden was ik bij een biologische winkel om ongemoute gerst en gerstvlokken te scoren. Ze hadden ook een heus bierschap met allemaal biologische bieren. Een van deze bieren was de Hoppy Hannah, een IPA.

Onder het idee: waarom ook niet. Dus heb ik enkele biologische bieren meegenomen, waaronder twee van bierderij waterland. Het andere bier was Monnicker Moker, een tripel.

De brouwerij komt uit Monnickendam en is sinds 2018 gevestigd in een grote loods die ze hebben omgebouwd tot brouwerij en proeflokaal. De bieren zijn biologisch, dit betekent dus dat ze uitsluitend met biologische ingrediënten werken. Puur en zonder bestrijdingsmiddelen dus.

Proefnotities

De Hoppy Hannah is donker oranje een heeft een rode gloed. De schuimkraag is wit en stevig. Het bier is redelijk troebel.

In de neus echt dat moutige en karamel. Qua geur heeft het echt een beetje dat Engelse IPA achtige, ingetogen maar fijn. Verder ruik ik gezoete sinaasappel, dat doet denken aan van dat gekonfijte fruit.

Dan de smaak, deze is bitter en erg zoet. Verder proef ik karamel en een moutigheid. Daarnaast herken ik iets van donker fruit en vind ik hem licht toffee achtig.

Conclusie

De Hoppy Hannah is een prima IPA, goed in balans en smaakvol. Het is geen echte hopbom, maar neigt eerder naar het Engelse toe. Qua smaak deed dit bier me denken aan de Jack’s precious ipa van brouwerij the musketeers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s