Cuijkse Brouwbrigade – Kuuks Brut Saison

Cuijkse Brouwbrigade – Kuuks Brut Saison

De Kuuks Brut Saison is een collab tussen de Cuijkse brouwbrigade en Wilskracht de stadsbrouwerij van Ravenstein.

Een brut IPA kende ik al, maar een brut Saison nog niet. Wat zou je daarvan kunnen verwachten? Ik denk gelijk aan een goed droog bier met druiven in de smaak. Iets dat doet denken aan champagne.

De Cuijkse brouwbrigade kende ik al van de Kuuks New England IPA en onlangs hebben ze de Brabants Tripel en de Kansas Blond aan het assortiment toegevoegd.

De Kuuks brut saison heeft een alcoholpercentage van 6% en is gebrouwen met Hallertau Blanc hop. Deze hop geeft een druifachtige smaak aan het bier.

Proefnotities

De Kuuks brut saison is blond/licht oranje van kleur en is mooi mistig. Dit wordt afgetopt met een stevige witte schuimkraag.

In de neus vind ik hem kruidig en funky, echt dat saison achtige. Op de achtergrond fruitige toetsen zoals citrus en druiven.

Dan de smaak, deze is droog, bitter en funky. Ik vind hem licht samentrekkend. Daarnaast is hij kruidig en proef ik druiven, het doet denken aan wijn. In de nasmaak is kruidig en heeft hij een bittertje.

Conclusie

De Kuuks Brut Saison is mooi droog en lekker kruidig van smaak. Mooi om te weten: na deze collab met Wilskracht heeft de Cuijkse brouwerij een Cuijkse editie van dit bier gebrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s