Mannenpap – Fruitcake!

Mannenpap – Fruitcake!

De fruitcake! is een American India Pale Ale gebrouwen door het Nijmeegse Mannenpap.

Het was in 2018 bij de Nijmeegse Bierfeesten, toen ik voor het eerst kennismaakte met brouwerij Mannenpap. Ik dronk toen de Black Oxx, een RIS, en ik was gelijk verkocht. Wat een goed bier is dat!

De brouwerij toen nog actief als huurbrouwer heeft inmiddels wat grote stappen gezet. Door middel van een goede crowdfundingcampagne hebben ze nu eigen brouwketels.

Een van de bieren die uit de ketels komt is de Fruitcake! Een American India Pale Ale van 7%.

Proefnotities

Het bier is mooi koperkleurig en vrij mistig. Verder heeft de Fruitcake een gebroken witte schuimkraag, die goed blijft staan.

In de neus is hij lekker fruitig en zoetig. Ik ruik een goede moutigheid en een vleugje karamel. Verder neem ik mango, citrus en tropisch fruit ware. Hij is goed hoppig, echt een plezier voor de neus. Ergens doet de geur in de verte denken aan de fruitigheid van roosvicee. Dat was mijn eerste associatie.

Alles in de neus komt ook terug in de smaak. Karamel, moutig en lekker hoppig. Ik proef de citrus en het tropisch fruit goed terug. Verder heeft het een fijne bitterheid die ook lekker blijft hangen in de afdronk.

Conclusie

Ik vind de Fruitcake echt een fijne IPA die goed wegdrinkt, ondanks zijn 7%. Het is een fijn bier die mooi in balans is en bij elke slot smaakt naar (nog) meer. Topper dit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s