Cuijkse Brouwbrigade – Kuuks New England IPA

Cuijkse Brouwbrigade – Kuuks New England IPA

In het Noord-Brabantse Cuijk bevindt zich de Cuijkse Brouwbrigade. Een vrij jong collectief dat sinds 2018 met eigen bieren de regio veroverd. Een van deze bieren is het Kuuks New England IPA.

Er komt veel goeds uit de buurt. Zo heb je Brouwerij Toebes in St. Agatha of Brouwerij de Blauwe Knoop uit Mill. Sinds 2018 is de Cuijkse Brouwbrigade aan dit lijstje toe te voegen.

Als ik het goed heb begrepen, dan heeft de Cuijkse Brouwbrigade geen eigen brouwerij, maar brouwen ze de bieren bij brouwerij Wilskracht in Ravenstein. Hier hebben ze onder andere het Kuuks New England IPA gebrouwen. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 5,8% en is lekker hazy en fruitig.

Naast de NEIPA is er ook een bier samen met Brouwerij Wilskracht gebrouwen: een brut saison. Dit zijn tot nu toe de enige twee bieren verkrijgbaar van de Cuijkse Brouwbrigade.

Proefnotities

De Kuuks NEIPA is mooi oranjegeel van kleur. Heeft redelijk wat koolzuur. Daarnaast heeft het bier een grove witte schuimkraag, die redelijk vlot inzakt. Zoals je mag verwachten van een NEIPA is ook dit bier mooi hazy.

In de neus ruik ik tropisch fruit zoals citrus, mango, ananas. Daarnaast herken ik een vleugje grapefruit. Het bier heeft een licht zoetje en in de verte kan ik een licht zuurtje (van de tarwe) waarnemen.

Het bier heeft een licht plakkerig mondgevoel. Dan de smaak deze is grassig en heeft tonen van citrus, ananas en tropisch fruit. Het zuurtje dat ik rook is ook in de smaak licht waar te nemen. Het bier is licht bitter in de nasmaak.

Conclusie

Het Kuuks New England IPA is een lekker fruitige NEIPA. In mijn ogen goed geslaagd. Ik heb de Brut Saison ook nog staan, deze gaat binnenkort open, mijn verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s